zaterdag 16 maart 2013

2013: Onder de Kersenbloesems

Donderdag 18 en zondag 21 april


Een project van de empathische jongens en sopraan Tineke RoseboomIn de lente worden de Bennekommers, maar ook mensen van buiten Bennekom, naar de prachtige kersenbloesems in het Bart van Elst-plantsoen getrokken. In april 2013 was de lente erg laat. Een extra reden om naar de voorstelling van de empathische jongens te komen, zo bleek. Maar liefst 500 mensen kwamen met hun stoeltjes genieten van muziek en verhaal onder de bloeiende bomen.
De kersenbloesem wordt in Japan 'Sakura' genoemd. De bloei zelf is het teken dat de lente is begonnen. De diepere betekenis is dat deze uitbundige schoonheid net als bij mensen onderhevig is aan invloeden die we zelf niet in de hand hebben. Zon, regen en wind bepalen de duur van de bloei. Het is belangrijk intens te genieten van de bloei van een leven, zegt de Sakura! Als in Japan de kersenbomen in bloei staan, trekken Japanners massaal de parken in beladen met manden vol voedsel, veelkeurige zitkleden en goeie zin. Het is namelijk Hanami (Lente!)

Het is met de kersenbloesem alsof na een koude winter de aarde alle energie heeft samengeperst in de schitterende bloei van deze bloem.

Empathische jongens waren deze keer: Peter Bouter (gitaar) & Heino Brink, m.m.v.Willem van Wingerden, in samenwerking met sopraan: Tineke Roseboom
Verder werkten mee: Guus van Wolde (piano), Susanne Knast (cello), Marinus van Grootheest (trompet), Jorieke Klein-Leetink (trompet) & Noa Zevenbergen en Simone Heinen (dans).

De voorstelling werd afgesloten met de film “the Tsunami and the Cherry-blossom”.

Via de volgende link krijg je een impressie via het nieuwsitem van Ede-TV: http://www.youtube.com/watch?v=lewIe2P8J2E


Bij deze voorstelling werkten wij samen met:

  • Gemeente Ede
  • IJssalon La Fontana
  • Culturele Vereniging De Kijkdoos
  • Tuincentrum de Oude Tol
  • C1000 Bennekom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten