zondag 22 april 2012

2012: Herakleitos neemt de pont bij Opheusden
In juni 2012 nam Herakleitos de pont bij Opheusden. Deze Griekse filosoof is bekend van panta rhei (alles stroomt) en zal zijn wijsheden met de bezoekers delen. Tijdens de voorstelling òp de veerpont vertelde de veerbaas verhalen over de historie van de pont en de locatie. De veerbaas pacht de veerrechten al sinds 1902. Hij heeft talloze mensen overgezet. Sommigen vol verwachting over wat zij aan de overkant aantreffen. Anderen slechts met een verlangen. Hij vroeg zich af, is er een verschil tussen verwachten en verlangen? Op de gestaag stromende rivier heeft hij al veel ervaringen verzameld.
De voorstelling was al uniek door de locatie. Door de verhalen, muziek en dans midden op de Rijn te ervaren, werd het voor veel bezoekers een onvergetelijke belevenis!

De empathische jongens zijn: Peter Bouter (gitaar) en Willem van Wingerden (verhaal). Verder werkten mee: Tineke Roseboom (sopraan), Guus van Wolde (piano), Susanne Knast (cello), Luisa Memmola (dans),  Heino Brink / Roel Kieft (Herakleitos), Wilma Schepers / Niels Brouwer (trombone) Jorieke en Erwin  Klein Leetink (trompet).
Met medewerking van G. Mason, Veerpont Opheusden.

Speeldata: 16, 22, 23, 25 juni

Mede mogelijk gemaakt door
Hoofdsponsoren: ´t Wagenings NUT, Geofox-Lexmond Milieuadviseurs, De Nooij Pompinstallaties BV
Sponsoren: Kasteel Wijenburg, Makelaardij Rozeboom, Van de Zandschulp assurantien, Hartman Tweewielers
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten